Слънчев бряг

Слънчев Бряг е най-големият черноморски курорт в България.  Комплексът е разположен в романтичен източно изложен залив във формата на полумесец, а северната част на курорта достига до последните възвишения на Стара Планина. Поради благоприятното си изложение,климат и атракции Слънчев бряг се е превърнал в най-предпочитания курортен коплекс за лятна почивка в България. Курортът е известен и като център на различни културни и светски мероприятия - модни ревюта, състезания и фестивали. Хотелите и туристическите агенции предлагат на гостите си много екскурзии из цялата страна и чужбина. 


Климатът в Слънчев Бряг е изключително подходящ за  морски туризъм. През лятото слънчевите дни са повече от 80%. Утрините и вечерите са прохладни и свежи, с приятен морски бриз. Плажната ивица е дълга около 7 км. и широка над 100 м., постлана с прекрасен златист пясък. 

Курортът носи славата си на едно от местата с най-силно развит нощен живот сред черноморските ни курорти. Има невероятно разнообразие от атрактивни заведения, барове, ресторанти, много нощни клубове и дискотеки, предлагащи разнообразие от напитки и коктейли. Слънчев бряг е още и мястото, където всяка година се провежда световно известният Solar Summer Festival

През слънчевите дни на лятото комплексът предлага още много други възможности за развлечение и спорт. Част от удоволствията са: тенис, голф, боулинг, сърфинг, яхтинг, плуване и други водни спортове. Това предопределя характера на Слънчев Бряг като престижен курорт с високо качество на услугите и богато предлагане.